Eiswein :

Bağda donmuş, geç mahsul üzümlerden yapılan tatlı şaraplara Almanların verdiği isim.

Ekşi :

Keskin asidi olan şarapları ifade eder.

Elegant :

Yüksek kaliteli, dengeli şarapları tanımlamada kullanılır.

Emir :

Kapadokya Bölgesi’nde yetişen beyaz şaraplık yerli üzüm. Yetiştiği toprağın da özelliklerini taşıyan, kavun, armut, sarı elma, iğde ağacı, çam ve okaliptüs aromaları taşıyan diri ve sek şarapları ünlüdür.

Enology – Oenology :

Önoloji. Şarap ve şarap yapımı üzerine çalışan bilim dalıdır.

Erzeugerabfullung :

Alman şarapçılığında şarabın üretildiği yerde şişelendiğini anlatan terim.

Eski asma :

Asmalar eski olduğundan -genellikle 40 veya daha fazla yıllık-, üzümlerin iyi bir kalitede olması ve az ürün elde edilmesi.

Eski dünya :

Avrupa'nın şarap üreten ülkeleri için kullanılan genel bir terim.

Eski meşe :

Meşesel özelliklerini kaybedecek, genellikle 5 yılın üzerinde olan fıçılar.

Etek :

Şarabın rengi.

Etil Asetat :

Asetik aside eşlik eden şeker ve sirke gibi koku veren madde.