Eiswein :
Bağda donmuş, geç mahsul üzümlerden yapılan tatlı şaraplara Almanların verdiği isim.
Ekşi :
Keskin asidi olan şarapları ifade eder.
Elegant :
Yüksek kaliteli, dengeli şarapları tanımlamada kullanılır.
Emir :
Kapadokya Bölgesi’nde yetişen beyaz şaraplık yerli üzüm. Yetiştiği toprağın da özelliklerini taşıyan, kavun, armut, sarı elma, iğde ağacı, çam ve okaliptüs aromaları taşıyan diri ve sek şarapları ünlüdür.
Enology – Oenology :
Önoloji. Şarap ve şarap yapımı üzerine çalışan bilim dalıdır.
Erzeugerabfullung :
Alman şarapçılığında şarabın üretildiği yerde şişelendiğini anlatan terim.
Eski asma :
Asmalar eski olduğundan -genellikle 40 veya daha fazla yıllık-, üzümlerin iyi bir kalitede olması ve az ürün elde edilmesi.
Eski dünya :
Avrupa'nın şarap üreten ülkeleri için kullanılan genel bir terim.
Eski meşe :
Meşesel özelliklerini kaybedecek, genellikle 5 yılın üzerinde olan fıçılar.
Etek :
Şarabın rengi.
Etil Asetat :
Asetik aside eşlik eden şeker ve sirke gibi koku veren madde.